INDICATOARE

Banda destinata ciurculatiei vehiculelor lente

Indicatoare de orientare

Gara

Indicatoare de informare

Indicatoare de informare turistică

Indicatoare temporare

Drum national

Alte indicatoare

Indicatoare de prioritate

Oprire

Indicatorul Oprire este instalat pe drumul public fără prioritate, la intersecția acestuia cu un drum public prioritar, când vizibilitatea este redusa. Conducătorul de vehicul care întâlnește acest indicator este obligat sa oprească în locul cu vizibilitate maxima, fără a depăși coltul intersecției, și să acorde prioritate tuturor vehiculelor care circulă pe drumul prioritar.

Cedează trecerea

Se amplasează pe drumul public fără prioritate, la intersecția acestuia cu un drum public prioritar. La întâlnirea acestui indicator, conducătorul auto este obligat sa reducă viteza și sa se asigure ca pe drumul prioritar nu circula autovehicule, și abia apoi poate sa pătrundă în intersecție. Dacă pe drumul prioritar circula alte autovehicule, conducătorul auto este obligat sa oprească pentru a le acorda prioritate.

Drum cu prioritate

Indicatorul acesta se instalează la începutul drumului cu prioritate sau înaintea intersecțiilor cu un drum fără prioritate. Are rolul de a anunța conducătorul auto că are prioritate în intersecțiile în care va pătrunde. Drumurile care intersectează drumul cu prioritate vor avea instalate unul dintre indicatoarele Oprire sau Cedează trecerea. Când este amplasat înaintea unei intersecții, acest indicator poate fi însoțit și de un panou adițional care va preciza direcția drumului cu prioritate.

Sfârșitul drumului cu prioritate

Indicatorul Sfârșitul drumului cu prioritate se amplasează la 50-200 m de locul unde încetează prioritatea indicatorului Drum cu prioritate, având rolul de a informa conducătorul auto că în următoarea intersecție in care va pătrunde, toate drumurile vor fi de aceeași categorie și se va aplica regula priorității de dreapta.

Prioritate față de circulația din sens invers

Montat pe sectoarele de drum îngustat unde nu au loc sa circule două vehicule unul pe lângă celălalt indicatorul din imagine este precedat de indicatorul Drum îngustat. La întâlnirea acestui indicator, conducătorul autovehiculului are prioritatea fata de toate autovehiculele care circula din sens opus.

Prioritate pentru circulația din sens invers

Se montează pe sectoarele de drum îngustat unde nu au loc sa circule doua vehicule unul pe lângă celălalt, fiind precedat de indicatorul Drum îngustat. La întâlnirea acestui indicator, conducătorul autovehiculului pierde prioritatea față de toate autovehiculele care circula din sens opus. Acest indicator poate fi însoțit și de un panou adițional pe care sunt precizate categoriile de autovehicule cărora li se adresează acest indicator.

Indicatoare de avertizare

Curbă la stânga

Este amplasat la cel mult 200 m de o curba la stânga. Conducătorul trebuie sa circule cu viteză redusă în curbe, iar dacă vizibilitatea este redusă, toate manevrele (depășirea, oprirea, staționarea, mersul înapoi, întoarcerea) sunt interzise.

Curbă la dreapta

Este amplasat la cel mult 200 m de o curba la dreapta. Conducătorul trebuie sa circule cu viteză redusă în curbe, iar dacă vizibilitatea este redusă, toate manevrele (depășirea, oprirea, staționarea, mersul înapoi, întoarcerea) sunt interzise.

Curbă dublă sau o succesiune de mai multe curbe, prima la
stânga

Indicatorul din imagine se instalează atunci când urmează o succesiune de curbe, dacă distanta dintre acestea e mai mica de 250 m. Se amplasează la 100-200 m înaintea primei curbe. Aceste indicatoare pot fi însoțite și de panouri adiționale, pe care este specificată distanța pana la terminarea sectorului de drum periculos, daca lungimea acestuia depășește 1000 m. Conducătorul trebuie sa circule cu viteza redusa în curbe, iar dacă vizibilitatea este redusa, toate manevrele (depășirea, oprirea, staționarea, mersul înapoi, întoarcerea) sunt interzise.

Curbă dublă sau o succesiune de mai multe curbe, prima la dreapta

Indicatorul din imagine se instalează atunci când urmează o succesiune de curbe, dacă distanța dintre acestea e mai mica de 250 m. Se amplasează la 100-200 m înaintea primei curbe. Aceste indicatoare pot fi însoțite și de panouri adiționale, pe care este specificată distanța pana la terminarea sectorului de drum periculos, dacă lungimea acestuia depășește 1000 m. Conducătorul trebuie sa circule cu viteză redusă în curbe, iar dacă vizibilitatea este redusă, toate manevrele (depășirea, oprirea, staționarea, mersul înapoi, întoarcerea) sunt interzise.

Curbă deosebit de periculoasă

Acest indicator se montează în curbe cu raze mai mici de 100 m, sensul săgeților indicând sensul virajului. Conducătorul trebuie sa circule cu viteza redusa în curbă, toate manevrele (depășirea, oprirea, staționarea, mersul înapoi, întoarcerea) fiind interzise.

Panouri succesive pentru curbe deosebit de periculoase

Se instalează cate 5 astfel de panouri în curbe cu raze mai mici de 100 m sau în curbe periculoase precedate de aliniamente mai lungi de 1000 m. Sunt amplasate în zona exterioara a curbelor, vârful săgeților indicând sensul virajului.

Coborâre periculoasă

Indicatorul alăturat se amplasează la 100-200 m de începutul sectorului de drum, când panta depășește 7%. Conducătorul auto nu este obligat să reducă viteza, dar nu are voie sa staționeze pe toată lungimea pantei. Dacă, în vârful pantei, vizibilitatea este redusa sub 50 m, toate manevrele sunt interzise. Dacă drumul nu este suficient de lat pentru a permite trecerea a doua vehicule unul pe lângă celălalt, are prioritate cel care urca fata de cel care coboară.

Urcare cu înclinare mare

Se instalează la 100-200 m de începutul sectorului de drum, când panta depășește 7%. Conducătorul auto nu este obligat să reducă viteza, dar toate manevrele sunt interzise. Dacă drumul nu este suficient de lat pentru a permite trecerea a doua vehicule unul pe langă celălalt, având prioritate cel care urca fata de cel care coboară.

Drum îngustat pe ambele părți

Indicatorul din imaginea alăturată se amplasează la 100-200 m de locul în care sectorul de drum începe sa se îngusteze pe ambele părți cu cel puțin jumătate de metru. La întâlnirea acestui indicator, conducătorul auto este obligat sa reducă viteza, iar manevrele de oprire, staționare, mersul înapoi și întoarcerea sunt interzise. Indicatorul poate fi însoțit și de indicatoare pentru reglementarea priorității de drum îngustat. În acest caz toate manevrele sunt interzise (inclusiv depășirea) .

Drum îngustat pe partea dreaptă

Indicatorul din imaginea alăturată se amplasează la 100-200 m de locul în care sectorul de drum începe sa se îngusteze pe partea dreapta cu cel puțin jumătate de metru. La întâlnirea acestui indicator, conducătorul auto este obligat sa reducă viteza, iar manevrele de oprire, staționare, mersul înapoi și întoarcerea sunt interzise. Indicatorul poate fi însoțit și de indicatoare pentru reglementarea priorității de drum îngustat. În acest caz toate manevrele sunt interzise (inclusiv depășirea) .

Drum îngustat pe partea stângă

Indicatorul din imaginea alăturată se amplasează la 100-200 m de locul în care sectorul de drum începe sa se îngusteze pe partea stângă cu cel puțin jumătate de metru. La întâlnirea acestui indicator, conducătorul auto este obligat sa reducă viteza, iar manevrele de oprire, staționare, mersul înapoi și întoarcerea sunt interzise. Indicatorul poate fi însoțit și de indicatoare pentru reglementarea priorității de drum îngustat. În acest caz toate manevrele sunt interzise (inclusiv depășirea) .

Acostament periculos

Drum aglomerat

La întâlnirea acestui indicator, conducătorul auto este obligat sa păstreze o distanță de siguranță față de vehiculul care se deplasează în fața sa. Se amplasează pe drumurile publice pe care traficul este intens.

Tunel

Indicatorul din imagine se găsește la 50-200 m de intrarea în tunel. În tunel, conducătorul auto este obligat se reducă viteza și toate manevrele (depășirea, oprirea, staționarea, mersul înapoi, întoarcerea) sunt interzise.

Pod mobil

Se amplasează la 100-200 m de podul mobil. Dacă podul este ridicat, oprirea este obligatorie. Pe pod, conducătorul auto este obligat se reducă viteza și sunt interzise toate manevrele (depășirea, oprirea, staționarea, mersul înapoi, întoarcerea).

Ieșire spre un chei sau mal abrupt

Se amplasează la 100-200 m de chei sau mal abrupt pentru a atenționa conducătorul auto ca, pe direcția înainte, drumul se termina deasupra cheiului sau malului abrupt.

Drum cu denivelări

Acest indicator se amplasează la 50-200 m de locul periculos. Dacă lungimea sectorului de drum depășește 0,3 km, indicatorul este însoțit de un panou adițional pe care este specificata lungimea sectorului de drum cu denivelări. La întâlnirea acestui indicator conducătorii auto sunt obligați să reducă viteza.

Denivelare pentru limitarea vitezei

Drum lunecos

Se afla montat la 100-200 m de sectorul periculos. Conducătorul auto este obligat sa reducă viteza, sa circule cu atenție sporită, sa nu bruscheze volanul și comenzile autovehiculului, și sa evite folosirea frânelor.

Împroșcare cu pietriș

Se amplasează la 100-200 m de sectorul de drum periculos. Poate fi însoțit de indicatorul Interzis autovehiculelor de a circula fără a menține intre ele un interval de cel puțin ? m, deoarece exista riscul ca pietrișul de pe partea carosabila sa fie aruncat de rotile vehiculului către ceilalți participanți la trafic. La întâlnirea acestui indicator, conducătorul auto este obligat sa reducă viteza și sa păstreze o distanta fața de vehiculul care circulă in fața sa.

Căderi de pietre

Este instalat la 100-200 m de locul periculos. Poate fi însoțit de un panou adițional pe care este inscripționată lungimea sectorului de drum periculos, dacă acesta depășește 300 m. Conducătorul auto este obligat sa reducă viteza și sa circule cu atenție sporita.i.

Presemnalizare trecere pietoni

Se instalează la 50-200 m de o trecere de pietoni, pe drumurile intens circulate, pe sectoarele de drum unde vizibilitatea este redusa sau în afara localităților. Conducătorul auto este obligat sa reducă viteza și să circule cu atenție sporita. Acest indicator nu se instalează când locul amplasării sale coincide cu locul amplasării indicatorului Copii.

Copii

Conducătorii auto întâlnesc acest indicator pe sectoarele de drum frecvent circulate de copii (aflate în imediata apropiere a grădinițelor, școlilor și a locurilor de joaca). Conducătorul este obligat sa reducă viteza sub 30 km/h în intervalul 7-22 și sa circule cu atenție sporită.

Bicicliști

Se amplasează la 100-200 m de locul în care drumul public se intersectează cu o pista pentru bicicliști. La întâlnirea acestui indicator, conducătorul auto este obligat sa reducă viteza.

Animale

Acest indicator se montează la 100-200 m de sectorul de drum periculos, unde exista riscul ca animalele sa traverseze sau sa circule pe drumul public. La întâlnirea acestui 7 indicator, conducătorul auto este obligat sa reducă viteza și sa circule cu atenție sporita.

Animale

Acest indicator se montează la 100-200 m de sectorul de drum periculos, unde exista riscul ca animalele sa traverseze sau sa circule pe drumul public. La întâlnirea acestui 7 indicator, conducătorul auto este obligat sa reducă viteza și sa circule cu atenție sporita.

Semafoare

Indicatorul se instalează la 30-200 m de locul în care se afla semaforul, dacă se considera ca prezenta semaforului ar putea surprinde conducătorii auto.

Aeroport

Se amplasează pe drumurile publice ce trec pe sub culoarele aeriene din apropierea aeroporturilor, pentru a atenționa conducătorul auto de zgomotul puternic sau de zborurile la joasa inăltime a avioanelor.

Vânt lateral

Acest indicator este amplasează în locurile unde exista frecvent curenți puternici de aer care pot afecta circulația rutiera. Conducătorii auto trebuie sa fie atenți la trecerea pe lângă un autovehicul cu gabarit mare deoarece se poate forma fenomenul de absorbție.

Circulație în ambele sensuri

Indicatorul din imagine este întâlnit la ieșirea de pe un drum public cu sens unic. Are rolul de a atenționa conducătorul auto că pe sectorul de drum următor se va circula în ambele sensuri.

Alte pericole

Se amplasează cu 50-200 m înaintea locului periculos, în orice situație periculoasa care nu este prevăzută cu un indicator de avertizare specific. La întâlnirea acestui indicator, conducătorul auto este obligat sa reducă viteza și sa circule cu atenție sporita.

Accident

Intersecție de drumuri

Este amplasat numai în afara localităților, la 50-200 m înaintea unei intersecții nedirijate de drumuri din aceeași categorie.

Intersecție cu un drum fără prioritate

Se instalează în afara localităților, pe drumurile cu prioritate, la 100-200 m de intersecția cu un drum fără prioritate si are rolul de a confirma prioritatea celui care întâlnește acest indicator.

Intersecție cu un drum fără prioritate

Se instalează în afara localităților, pe drumurile cu prioritate, la 100-200 m de intersecția cu un drum fără prioritate si are rolul de a confirma prioritatea celui care întâlneste acest indicator.

Intersecție cu un drum fără prioritate

Se instalează în afara localităților, pe drumurile cu prioritate, la 100-200 m de intersecția cu un drum fără prioritate si are rolul de a confirma prioritatea celui care întâlneste acest indicator.

Presemnalizare intersecție cu sens giratoriu

Se amplasează cu 50-200 m înaintea intersecțiilor cu sens giratoriu. La întâlnirea acestui indicator, conducătorul auto este obligat sa reducă viteza.

Trecere la nivel cu o cale ferată cu bariere sau semibariere

Se amplasează la 50 m (în oraș)/ 150 m (în afara localităților) înainte de trecerea la nivel cu o cale ferata cu bariere sau semibariere. Conducătorul auto este obligat sa reducă viteza la întâlnirea acestui indicator. În oraș, amplasarea indicatorului se va face pe același stâlp cu panoul suplimentar cu o dunga roșie oblica, iar în afara orașului pe panoul suplimentar cu trei dungi roșii oblice.

Trecere la nivel cu o cale ferata fără bariere.

Indicatorul din imaginea alăturata se amplasează la 50 m (în oraș) / 150 m (în afara localităților) înainte de trecerea la nivel cu o cale ferata fără bariere. La întâlnirea acestui indicator, conducătorul auto este obligat sa oprească, înainte de a traversa calea ferata, pentru a se asigura.

Trecere la nivel cu linii de tramvai

Se amplasează cu 50-200 m înaintea intersecțiilor în care tramvaiele urmează sa vireze la dreapta ori la stânga. La întâlnirea acestui indicator, conducătorul auto este obligat sa reducă viteza și sa acorde prioritate tramvaiului.

Mașini și utilaje agricole

Este amplasat pentru a atenționa conducătorul de vehicul care îl întâlnește, ca drumul poate fi traversat de mașini și utilaje agricole. La întâlnirea acestui indicator, conducătorul auto este obligat sa reducă viteza si sa circule cu atenție sporita.

Presemnalizarea unei amenajări rutiere care oferă și posibilitatea întoarcerii vehiculelor

Se amplasează pe drumurile publice ce oferă posibilitatea conducătorilor auto de a executa manevra de întoarcere. La întâlnirea acestui indicator, conducătorul auto este obligat sa reducă viteza.

Baliza direcționala care indică ocolirea obstacolului prin stânga

Indicatorul alăturat avertiza conducătorul de vehicul ca obstacolul întâlnit se va ocoli pe partea stânga.

Baliza direcționala care indică ocolirea obstacolului prin dreapta

Indicatorul alăturat avertiza conducătorul de vehicul ca obstacolul întâlnit se va ocoli pe partea dreaptă.

Intersecție de drumuri

Avertizează conducătorul de vehicul ca va întâlni obstacole pe drumul public, atât pe partea dreaptă, cât și pe partea stângă, iar circulația se va face prin mijloc.

Panouri suplimentare pentru trecerea la nivel cu o cale ferată

Sunt montate înaintea trecerii la nivel cu calea ferata. Primul panou (cel cu trei dungi) se montează la 150 m de calea ferata, al doilea (cel cu doua benzi) - la 100 m, iar ultimul (cel cu o singura banda) - la 50 m de calea ferata. La întâlnirea indicatorului cu trei benzi, conducătorul auto este obligat sa reducă viteza. La întâlnirea ultimului indicator, cel cu o singura banda, conducătorul auto nu mai are voie sa execute nicio manevra (depășirea, oprirea, staționarea, mersul înapoi, întoarcerea). În oraș, din cauza condițiilor de trafic, nu se instalează decât cel de-al treilea panou.

Panouri suplimentare la nodurile rutiere de pe autostrăzi

Panourile din imagine se montează la 300 m (primul panou), 200 m (al doilea panou) și la 100 m (al treilea panou) de următoarea bifurcație de pe o autostrada.

Trecere la nivel cu o cale ferată simplă, fără bariere

Amplasate la 6-10 m de trecerea la nivel cu o cale ferată simpla, fără bariere indicatoarele obligă conducătorul de vehicul sa oprească în locul cu vizibilitate maximă, dar fără a depăși acest indicator, pentru a se asigura ca nu se apropie niciun tren.

Trecere la nivel cu o cale ferată dublă, fără bariere

Amplasate la 6-10 m de trecerea la nivel cu o cale ferată dublă, fără bariere indicatoarele obliga conducătorul de vehicul sa oprească în locul cu vizibilitate maxima, dar fără a depăsi acest indicator, pentru a se asigura ca nu se apropie niciun tren.

Indicatoare de obligare

Înainte

Indicatorul se montează cu cel mult 50 m înainte de o intersecție, obligând conducătorul auto sa circule pe direcția indicată de săgeată. Dacă acționează asupra unei singure benzi, atunci se va instala deasupra benzii respective. Acest indicator acționează doar în intersecția înaintea căreia este instalat

La dreapta

Se instalează pe partea opusă intrării într-o intersecție sau suspendat în mijlocul 24 intersecției, obligând conducătorul auto sa vireze in direcția indicata de săgeată, dar fără a ocoli indicatorul. Indicatorul acționează numai în intersecția înaintea căreia este instalat.

La dreapta

Se amplasează înaintea intrării într-o intersecție, obligând conducătorul auto sa vireze pe direcția indicata de săgeata, după ocolirea indicatorului. Zona de acțiune a acestui indicator o constituie intersecția înaintea căreia este instalat.

Înainte sau la dreapta

Conducătorul auto va întâlni acest indicator înaintea intrării într-o intersecție, obligând conducătorul auto sa circule pe una din direcțiile indicate de săgeți. Acționează doar în intersecția înaintea căruia este instalat.

Ocolire

Indicatorul din imaginea alăturată se amplasează înaintea unui obstacol aflat pe partea carosabila, pe care conducătorul auto trebuie sa il ocolească în sensul indicat de săgeată. Refugiile stațiilor de tramvai sunt semnalizate cu astfel de indicatoare.

Ocolire

Indicatorul din imaginea alăturată se amplasează înaintea unui obstacol aflat pe partea carosabila, pe care conducătorul auto poate să îl ocolească pe ambele părți. Refugiile stațiilor de tramvai sunt semnalizate cu astfel de indicatoare.

Intersecție cu sens giratoriu

Se amplasează înaintea unei intersecții cu sens giratoriu sau pe zona circulara din mijlocul intersecției. La întâlnirea acestui indicator, conducătorul auto este obligat sa acorde prioritate vehiculelor care circula în interiorul intersecției.

Pista pentru biciclete

Are rolul de a preciza începutul unei piste de biciclete pe care este permisa numai circulația bicicletelor. Indicatorul se montează și la intersecția pistei cu un drum public.

Drum obligatoriu pentru categoria de vehicule

Se afla instalat la începutul unei drum pe care este obligatorie circulația categoriei de vehicule inscripționate pe panou.

Drum pentru pietoni

Acestui indicator permite numai circulația pietonilor pe drumul înaintea căruia este instalat.

Delimitarea pistelor pentru bicicletei și pietoni

Poate fi întâlnit la începutul unui sector de drum pe care este permisa numai circulația pietonilor și a bicicletelor, aceștia fiind obligați sa circule numai pe pista specifica pentru categoria din care fac parte.

Delimitarea pistelor pentru pietoni și biciclete

Poate fi întâlnit la începutul unui sector de drum pe care este permisa numai circulația pietonilor și a bicicletelor, aceștia fiind obligați sa circule numai pe pista specifica pentru categoria din care fac parte.

Pista comuna pentru pietoni și biciclete

Are rolul de a preciza începutul sectorului de drum pe care este permisă și obligatorie numai circulația pietonilor si a bicicletelor.

Viteză minimă obligatorie

Se montează în zona în care se impune o viteza de circulație minima. La întâlnirea acestui indicator, conducătorul auto este obligat sa circule cu o viteza superioara celei inscripționate pe indicator, dar mai mica decât cea maxima legala admisa pe sectorul de drum respectiv.

Sfârșitul vitezei minime obligatorii

Se instalează în zona în care se termina sectorul de drum cu viteza minima obligatorie.

Lanțuri pentru zăpada

Se amplasează în zonele în care, pe timp de iarna, când partea carosabila este acoperita de zăpada, circulația autovehiculelor este permisa numai dacă cel puțin doua roti sunt echipate cu lanțuri pentru zăpada.

Direcție obligatorie pentru vehicule care transportă mărfuri periculoase

La întâlnirea acestor indicatoare vehiculele care transporta mărfuri periculoase sunt obligate sa circule pe direcția indicata de săgeată: înainte

Direcție obligatorie pentru vehicule care transportă mărfuri periculoase

La întâlnirea acestor indicatoare vehiculele care transporta mărfuri periculoase sunt obligate sa circule pe direcția indicata de săgeată: la dreapta.

Direcție obligatorie pentru vehicule care transportă mărfuri periculoase

La întâlnirea acestor indicatoare vehiculele care transporta mărfuri periculoase sunt obligate sa circule pe direcția indicata de săgeată: la stânga.

Indicatoare de interzicere sau restricție

Accesul interzis

În general, se amplasează pe drumurile cu sens unic, pe sensul pe care nu este permisa circulația. Acest indicator poate fi însoțit și de un panou adițional pe care sunt precizate categoriile de autovehicule care au voie sa intre pe sectorul de drum respectiv, cărora nu li se adresează deci restricția de fata

Circulatia interzisa in ambele sensuri

Se amplasează la intrarea pe drumurile publice pe care accesul vehiculelor este interzis. Acest indicator poate fi însoțit și de un panou adițional pe care sunt precizate categoriile de autovehicule exceptate.

Accesul interzis autovehiculelor cu excepția motocicletelor fără ataș

Este amplasat la intrarea pe drumurile publice pe care accesul tuturor autovehiculelor, cu excepția motocicletelor fără ataș și a mopedelor, este interzis.

Accesul interzis motocicletelor

Indicatorul acesta se amplasează la intrarea pe drumurile publice pe care accesul motocicletelor este interzis.

Accesul interzis bicicletelor

Se întâlnește la intrarea pe drumurile publice pe care accesul bicicletelor este interzis.

Accesul interzis ciclometrelor

Se amplasează la intrarea pe drumurile publice pe care accesul mopedelor este interzis.

Accesul interzis vehiculelor destinate transportului de mărfuri

Se instalează la începutul drumurilor publice pe care accesul vehiculelor destinate transportului de mărfuri este interzis. Acest indicator poate fi însoțit și de un panou adițional pe care este înscrisă masa maxima autorizata. Vehiculele destinate transportului de mărfuri care nu depășesc aceasta masa au voie sa circule pe sectorul de drum respectiv.

Accesul interzis autovehiculelor cu remorca, cu excepția celor cu semiremorca sau cu remorca cu o osie

Indicatorul se instalează la intrarea pe drumurile publice pe care accesul autovehiculelor cu remorca, cu excepția celor cu semiremorca sau cu remorca cu o osie, este interzis.

Accesul interzis autobuzelor

Indicatorul din imagine se montează la intrarea pe drumurile publice pe care accesul autobuzelor este interzis.

Accesul interzis pietonilor

Acest indicator interzice accesul pietonilor pe sectorul de drum public pe care este amplasat. Dacă indicatorul se afla numai pe una dintre părțile drumului, atunci circulația pietonilor este interzisa numai pe acea parte. Pentru a se interzice accesul pietonilor pe ambele sensuri, se vor instala doua indicatoare, cate unul pe fiecare parte.

Accesul interzis vehiculelor cu tracțiune animala

Se montează la intrarea pe drumurile publice pe care accesul vehiculelor cu tracțiune animala este interzis.

Accesul interzis vehiculelor împinse sau trase cu mâna

Indicatorul se montează la intrarea pe drumurile publice pe care accesul vehiculelor împinse sau trase cu mâna este interzis.

Accesul interzis tractoarelor și mașinilor autopropulsate pentru lucrări

Poate fi întâlnit în localitățile rurale, pe drumurile publice pe care accesul tractoarelor și mașinilor autopropulsate pentru lucrări este interzis.

Accesul interzis autovehiculelor.

Indicatorul din imaginea alăturată se amplasează la intrarea pe drumurile publice pe care accesul vehiculelor cu motor este interzis.

Accesul interzis autovehiculelor și vehiculelor cu tracțiune animală.

instalează la intrarea pe drumurile publice pe care accesul vehiculelor cu motor și a vehiculelor cu tracțiune animala este interzis.

Adresa: Tg.Mures, Călărașilor 81, Mureș Romania

Email: eugenbutiu@gmail.com

Tel. +40 744827902