You are currently viewing Câteva sfaturi necesare pentru a începe școala de șoferi…

Câteva sfaturi necesare pentru a începe școala de șoferi…

 

 

Te-ai decis sa urmezi școala de șoferi, să obții permisul de conducere și să începi sa conduci cat mai repede. Cred eu că pentru unii, probabil este unul dintre cele mai grele examene pe care le vor susține vreodată.  Pentru a-ți face sarcina mai ușoara, în acest articol iți voi prezenta câteva sfaturi de care ar trebui să ții  cont înainte de a te înscrie la școala de șoferi.

Primul, cred eu că este foarte important, este să fii discret 

O idee buna este sa nu știe toata lumea că faci școala de șoferi. Vei pune presiune asupra ta. Cu cât va ști mai puțină lume cu atât vei simți mai puțină presiune asupra ta. Vei fi atât de ocupat să te gândești cui trebuie să îi spui dacă nu treci examenul, încât nu iți vei da șansa sa te bucuri de procesul de învățare și să te concentrezi asupra examenului.

Instructorul auto

Are un rol esențial in formarea ta ca șofer și implicit in viitorul tău pe șosele. Din acest motiv este foarte important sa fiți cât de cat compatibili. Este bine sa ai o discuție cu instructorul înainte de a începe cursurile împreuna și dacă este posibil, chiar să asiști la o ședință de-a lui.

Un instructor bun nu este acela care pregătește elevul pentru examen, ci cel care îl învață să se descurce singur în față diferitelor situații din trafic în momentul când nu va mai fi lângă el. Un instructor bun îl învață pe elev nu numai să mânuiască diferitele comenzi ale mașinii sau să execute diferite manevre, ci și cum să se comporte cu partenerii de trafic, cum să anticipeze o situație potențial periculoasă, cum să se pregătească pentru o deplasare mai lungă, cum să-și adapteze manieră de conducere în funcție de condițiile concrete în care are loc deplasarea.

Un instructor bun se respectă pe sine și pe elevii săi inclusiv printr-o ținută adecvată, printr-un limbaj politicos, prin punctualitate, printr-o stare de curățenie și funcționalitate exemplară a autovehiculului. Faptul că un instructor are mulți elevi, nu este un criteriu pentru a-l alege, acesta lucrând cu mulți elevi pe zi, nu se poate ocupa în egală măsură de toți, nu mai dă randament, iar acest lucru este în detrimentul elevului. Procentajele de promovabilitate ale acestor instructori va confirma acest lucru.

Ce mașină să aleg?

Una este să ai parte de un autoturism curat, perfect din punct de vedere tehnic și cu totul altceva este să te chinui să înveți să șofezi pe o rablă numai bună de casare. Așa că și mașinile sunt o „oglindă” a oricărei școli de șoferi, un element important în alegerea celei mai bune școli de șoferi.

Ignora zvonurile

Încearcă să nu asculți toate poveștile de groaza. Cei mai mulți povestesc despre examenul lor doar atunci când l-au picat. Când a fost ultima data când ai auzit pe cineva povestindu-ți despre modul in care a reușit sa treacă examenul cu succes? Atunci când iau examenul, oamenii au tendința să nu împărtășească cu ceilalți succesul. Testul nu e așa de greu cum crezi! Nu te descuraja la auzul zvonurilor despre persoane care au picat examenul pentru ca nu au fost îmbrăcați corespunzător sau despre examinatorii de coșmar care te pică din orice nimicuri. Concentrează-te asupra a ceea ce trebuie sa știi, ce aptitudini trebuie sa deprinzi pentru a trece examenul.

Succes in alegere !!!

Lasă un răspuns