6. Semnale speciale

Semnale speciale

A) LUMINA ROȘIE, care poate fi folositã de cãtre autovehiculele aparținând poliției și pompierilor;

CONDUCÃTORII DE VEHICULE SUNT OBLIGAȚI SÃ OPREASCÃ IMEDIAT, PE ACOSTAMENT SAU, ÎN LIPSA ACESTUIA, CÂT MAI APROAPE DE MARGINEA DRUMULUI SAU BORDURA TROTUARULUI, ÎN SENSUL DE DEPLASARE, LA APROPIEREA ȘI LA TRECEREA AUTOVEHICULELOR CU REGIM DE CIRCULAȚIE PRIORITARÃ CARE AU ÎN FUNCȚIUNE MIJLOACELE SPECIALE DE AVERTIZARE LUMINOASÃ DE CULOARE ROȘIE ȘI SONORE. LA INTERSECȚII , CONDUCÃTORII VEHICULELOR SUNT OBLIGAȚI SÃ ACORDE PRIORITATE DE TRECERE ACESTOR VEHICULE . ( ART. 37 ALIN 1 DIN OUG ).

  B) LUMINA ALBASTRÃ, care poate fi folositã doar de cãtre autovehiculele aparținând politiei, jandarmeriei, poliției de frontierã, serviciului de ambulanțã, protecției civile, Ministerului Apãrãrii Naționale, ale Serviciului Român de Informații și ale Serviciului de Protecție și Pazã, de cele ale Ministerului Justiþiei, precum și de cele ale  Parchetului Național Anticorupție, atunci când se deplaseazã in acțiuni de intervenție sau in misiuni care au caracter de urgențã;

CONDUCÃTORII DE VEHICULE SUNT OBLIGAȚI SÃ REDUCÃ VITEZA, SÃ CIRCULE CÂT MAI APROAPE DE MARGINEA DRUMULUI ÎN SENSUL DE DEPLASARE ȘI SÃ ACORDE PRIORITATE LA TRECEREA AUTOVEHICULELOR CU REGIM DE CIRCULAȚIE PRIORITARÃ CARE AU ÎN FUNCȚIUNE MIJLOACELE SPECIALE DE AVERTIZARE LUMINOASÃ DE CULOARE ALBASTRÃ ȘI SONORE. LA INTERSECȚII , CONDUCÃTORII VEHICULELOR SUNT OBLIGAȚI SÃ ACORDE PRIORITATE DE TRECERE ACESTOR VEHICULE . ( ART. 37 ALIN. 2 DIN OUG ).

  C) LUMINA GALBENÃ, care poate fi folositã de cãtre autovehiculele cu gabarite sau mase depãșite ori care însoțesc asemenea autovehicule, de cele care transportã substanțe periculoase, de cele destinate intreținerii, reparãrii sau executãrii unor lucrari de drumuri, curãțeniei strãzilor, deszãpezirii sau tractãrii autovehiculelor rãmase în panã, precum și de utilajele agricole.

OBLIGÃ PARTCIPANȚII LA TRAFIC SÃ CIRCULE CU ATENÞIE SPORITÃ. ( ART. 32 ALIN. 1 LIT. c DIN OUG )

Lasă un răspuns